Biblioteca virtuală cuprinde publicații ale Ligii Navale Române și este oferită gratuit publicului..

Fondatorul bibliotecii virtuale LNR este Contraamiral (r) George PETRE (1934-2012).

Proiectul bibliotecii virtuale LNR a fost initiat in 2011 ca parte a primii versiuni a web site-ului lnr.ro dar a fost sistat in februarie 2012 o dată cu plecarea dintre noi a Contraamiralului (r) George PETRE.

In 2021 o dată cu re-construcția modulară a web site-ului lnr.ro a fost inclusă si biblioteca ca parte a proiectului, in ianuarie 2022 a fost lansată cu primele numere inrterbelice ale revistei România Maritimă și Fluvială 

In continuare vor fi introduse și :

  • România Maritimă și Fluvială pentru tineret ( numere interbelice)
  • Revista Marea Noastră
  • Revista Marea Noastră pentru tineret
  • Cărti ale Ligii Navale Române (interbelice)

Seria nouă a revistei Marea Noastră va fi disponibilă pe web site-ul lnr.ro in formatul care se practică in prezent on line – blog cu articole ale revistei.

Preluarea continutul Bibliotectii virtuale a Ligii Navale Române în alte web site-uri este permisă în limita a 200 de caractere cu specificarea paginii cărtii/revistei , link direct către pagina sursă.

Preluarea continutului Bibliotectii virtuale a Ligii Navale Române pe platformele social media Facebook, Istagram etc este permisă exclusiv pentru media format captură ecran cu specificarea paginii cărtii/revistei link direct către pagina sursă și text ⒸLiga Navală Română